Ina Wroldsen

Ina Wroldsen

Ina Wroldsen på hjemmebane er såpass gøy at hun kommer tilbake og ekstra gøy er det jo etter at hun vant P3-prisen under årets P3 Gull.

«Ina Wroldsen er en artist og låtskriver i et verdensformat», skriver juryen i begrunnelsen for utdelingen av årets P3-pris.

«Etter å slått gjennom som låtskriver for noen av verdens største stjerner, vokste også artistkarrieren med en rekke globale hits som både gjestevokalist og soloartist. Med sin unike stemme, meloditeft og personlige penn, treffer hun sitt publikum med en kraft, ærlighet og råskap som man sjelden ser i popindustrien», heter det videre i begrunnelsen.

Ina Wroldsen startet sin karriere som artist men gikk snart over til å skrive musikk for andre. Som låtskriver har hun hatt stor suksess og regnes i dag som en av de mest ettertraktede på sitt felt i Europa og Nord-Amerika. Hun har vunnet flere priser for sitt arbeid og hennes låter har blitt brukt av bla. Calvin Harris, Shakira, Britney Spears, The Pussycat Dolls, Shontelle & One Direction.

De siste årene har Ina igjen tatt opp artistkarrieren. Som “Ask Embla”, sammen med islandske Arnthor Birgisson, ga hun i 2013 ut albumet Northern Lights. Det ble gitt ut kun i Norge hvor det ble et av de mestselgende album det året. Hun har siden det fortsatt under eget navn. Hun har gitt ut “Aliens”(2014), “Rebels”(2015) og i april 2016 “Lay it on me som ble utgitt i samarbeid Broiler og klatret raskt til nr. 2 på både Spotify og VG-lista.

I 2015 valgte Calvin Harris å gi ut Ina sin låt “How deep is your love” med hennes demovokal. Denne ble en av årets mest spilte låter over hele verden. Ina har nå undertegnet kontrakt med Simon Cowells plateselskap Syco Music så vi kan nok forvente mye fra Ina i årene fremover.

 

 

Tilbake