ONKLP

ONKLP

Onkl P er klar for Fjordfesten 2019!
Lørdag 3. august kommer Onkl P tilbake til Sandefjord. I 2016 leverte han kanskje en av de beste konsertene på Fjordfestens scene gjennom tidene. Da med «Styggen på ryggen». Når han nå kommer tilbake er det med låta «Føler meg bedre».

Hele Norges Onkel - Pål Tøien, bedre kjent som OnklP – har i 15 år levert låter hele Norge fester, gråter og ler til. OnklP vokste opp i den gamle OL-byen Lillehammer og fikk i ung alder en stor interesse for rap. Da han gikk på ungdomsskolen gjorde han skriften sin uforståelig slik at at lærerne hans ikke så at han skrev musikktekst i skoletimene - dermed fikk han utfolde seg og bli til den prisvinnende tekstforfatteren han er i dag.

Dirty Oppland

Det var ikke et stort miljø for hip-hop og rap i Lillehammer tidlig på 2000-tallet, men det fantes to rivaliserende hip-hop grupper der. Etter en uoverensstemmelse med det lokale politikammeret slo gruppene seg sammen, og dannet Dirty Oppland. Dette var et kollektiv fylt med kreative og dedikerte rappere som lagde en demo de sendte til Tungtvann. Tilbakemeldingen de fikk var at de var to stykker som skilte seg ut : nemlig Jaa9 og OnklP. I 2002 gjestet duoen låta ”Stikk av scena” på Tungtvann sin ”Påfyll EP”

Jaa9 & Onklp

Duoen Jaa9&OnklP fikk tidlig en dedikert og relativt stor fan base ved å gi ut låter gratis på nettet. Da de gav ut sin første mix-tape ”Bondegrammatikk” i 2003, solgte den såpass mange eksemplarer – at den fortsatt idag står som den mest solgte mixtapen i Norge. Duoen produserte en rå mix av kredibilitet, kommersialitet, troverdighet og skamløshet på en måte som til da hadde vært uhørt innen Norsk hiphop. De ble fort populære i noen man nesten kan kalle for en nisje, som norsk rap var i musikkbransjen da. Etter at duoen hadde gitt ut albumet ”Sjåre Brymæ” i 2004, satset Pål Tøien på et soloprosjekt som kom ut i 2005. Dette albumet het ”Det kunne vært deg” – og var en undergrunns hit i rap miljøet, og albumet er fortsatt er relevant i dag. Sammen har Jaa9&OnklP opplevd en enorm suksess, og skrevet hitter som ”Kjendisparty”, ”Glir forbi”, ”Fredag” og ”Hvem faen”. Duoen turnerer fortsatt rundt i Norge, og leverer alltid god stemning og fantastiske live shows. Dette er noe av grunnen til at de fortsatt er like relevante i dag, 15 år etter de begynte.

Tilbake