ICONA POP

ICONA POP

Icona Pop er et svensk band bestående av Caroline Hjelt og Aino Jawo. Jentene er vokst opp i Stockholm og møttes der på en musikkskole. I 2009 startet de bandet Icona Pop og i 2012 tok bandet helt av!

Icona Pop har blitt en av de mest suksessfulle internasjonale popduoene takket være deres første singel "I Love It" ft. Charli XCX. Icona Pop har med bare denne ene hitten solgt over 8 millioner singler, noe som tilsvarer trippel platina, og sangen er streamet over 400 millioner ganger over hele verden.

Det svenske elektropop bandet er nå aktuelle med ny musikk og bandets nye singel "Girls Girls" har de skrevet sammen med sin nære venn Tove Lo. Her føler man energien som Icona Pop har blitt kjente for. Et annet nylig samarbeid har de hatt med Chicago-duoen Louis The Child. Samarbeidet resulterte i singelen "Weekend" som ble iTunes «Dance Top 10» med over 4,5 millioner streams i USA. De spilte også på Coachella sammen, noe som sier sitt om bandets popularitet.

Siden utgivelsen av debutalbumet "This Is ... Icona Pop" (via Record Company TEN / Big Beat / Atlantic Records) i 2013, har duoen vært med i HBO-serien GIRLS, samt opptrådt live på NBC's Late Night med Jimmy Fallon, NBCs The Today Show, ABCs Good Morning America og CBS 'Late Show med David Letterman og America's Got Talent. De kan også skilte med en utsolgt verdensomspennende tour sammen med Miley Cyrus, Katy Perry og One Direction. 2016 spilte de også på den ettertraktede Nobel-fredspriskonserten i Oslo.

Bandet holder nå til i USA men denne sommeren skal Icona Pop blant annet gjøre ett par konserter i Skandinavia sammen med Zara Larsson før de setter kursen mot Sandefjord. Vi er veldig stolte og glade for å kunne avslutte Fjordfesten med Icona Pop i år. Vi har vel aldri vært mer sikre på at publikum kommer til å ha en forrykende avslutning på festivalen.

 

Tilbake